De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creëren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen

Vacature voor een gedreven (junior) Systeembeheerder

Bij !Bien zit kwaliteit al 25 jaar diep geworteld in de genen. Wij geloven in alles wat we doen in kwaliteit door eenvoud. Hoe doen we dit, vraag je je af? Wij bereiken dit door passie voor ons vak en de kennis en kunde van al onze collega’s. Wij zeggen namelijk: “Als je echt weet waar je mee bezig bent, passie hebt voor wat je doet en kennis van zaken hebt, dan kun je zaken, hoe complex ook, eenvoudig uitleggen én eenvoudig uitvoeren”. Wat doen we dan precies? Wij bouwen en beheren de mooiste computernetwerken, zodat onze klanten zonder zorgen kunnen ondernemen.

Door de positieve IT marktontwikkelingen zoeken we bij !BienICT (junior) systeembeheerders. Je zal van diverse markten thuis moeten zijn, bereid zijn om naast je werk je ICT kennis te vergroten en op peil te houden d.m.v. (zelf)studie én te streven naar de !Bien kwaliteit, in alles wat je doet.

Houd je ervan om constant verschillende problemen bij diverse klanten op te pakken en nieuwe systemen te ontwikkelen en uit te rollen? Lees dan vooral door.

Een dag uit het leven van een (junior) systeembeheerder

De gemiddelde dag begint in de ochtend met een meeting met je collega’s. Iedereen praat elkaar bij over de gang van zaken bij klanten en de plannen van de dag. Als iedereen weet wat de prioriteiten voor de dag zijn, starten de werkzaamheden. De eerste klant belt met een vraag over de mail van Microsoft Exchange. Geen enkel probleem voor jou, want met jouw Microsoft ervaring (en certificering) is dit een eitje. Vanuit een andere hoek van het kantoor wordt gevraagd of je de back-up van de klanten al gecontroleerd hebt. Een nutteloze vraag natuurlijk, want dat doe je iedere dag nauwgezet.

Je krijgt een agenda melding, om 11 uur heb je remote systeembeheer bij een klant. Vooraf bel je even met jouw contactpersoon over de wensen en behoeftes van de klant. De klant weet dat je ervaring hebt met Linux en vraagt onder andere of je de logfiles van de spamfilter even wilt controleren. Naast het controleren van de logfiles voer je updates uit en controleer je meteen of de licentie van de Sophos Firewall nog actueel is.

Voordat je er erg in hebt, is het alweer zo laat en wordt op de lange houten tafel de lunch klaar gezet. Dat kon je wel gebruiken! Na de gezamenlijke lunch heb je een afspraak met collega Willem Poort om een oplevering van een nieuwe VoIP centrale bij een klant uit te voeren.

Je denkt even na over het benodigde gereedschap en samen zet je de nieuwe producten klaar om mee te nemen. Eenmaal aangekomen bij de klant installeer je alles en controleer je of alles goed werkt. Daarna vraagt de klant of je misschien ook nog even een paar werkstations na kan kijken die wat langzaam draaien. Geen probleem want met jouw flexibele houding, pak je dat extra werk er met plezier even bij. Ook dat los je op en zo zorg je voor een tevreden klant die vol vertrouwen direct met jouw installatie aan het werk kan.

Kwart voor zes zit je in de auto terug naar kantoor, de oplevering is gelukt, de klant is tevreden, en jij? Jij hebt je volledige passie, kennis en kunde kunnen gebruiken, je hebt nieuwe dingen geleerd van collega’s en kijkt met twee handen aan het stuur terug op een mooie dag.

Bovenstaand is slechts een voorbeeld van een dag bij !BienICT. Feitelijk komt het erop neer dat wij ons bezig houden met het uitrollen en beheren van ICT-netwerken van hoogwaardige kwaliteit met:

-    Storage
-    Virtualisatie
-    Back-ups
-    IT-security
-    VoIP
-    Networking

Wat heb je nodig om bij ons aan de slag te kunnen?
1.    Je hebt passie voor IT.
2.    Je staat voor kwaliteit.
3.    Je bent klantgericht.
4.    Je bent communicatief sterk (ook over de telefoon).
5.    Je kan zelfstandig werken..
6.    Je kan in teamverband werken.
7.    Je beschikt over een gezonde dosis (IT) inzicht.
8.    Je bent integer.
9.    Je bent flexibel.
10.    Je bent van vele markten thuis en niet bang je handen af en toe uit de mouwen te steken.
11.    Je staat open om cursussen en opleiding te volgen.

Wat bieden wij je?
Een contract voor bepaalde tijd voor 40 uur in de week tegen een marktconform salaris met uitzicht op een vast contract.

Hoe solliciteer je?
Spreekt deze vacature je aan? Mail dan jouw CV en schrijf bij voorkeur een kort blog-artikel over een onderwerp dat je mateloos interesseert.

Mail je documenten naar hr@bien.nl. We horen graag van je.

Heb je vragen over de functie?
Heb je interesse, maar heb je vragen, neem dan contact op met Hans Bulder. Telefoonnummer: 088-2436428 (088-BIENICT), e-mail: hans@bien.nl.