De ICT specialist die meedenkt in concrete oplossingen
Toegewijd aan het creëren van veilige en stabiele netwerken
Kennis is er om te delen

VMware Partner Nederland

Bien ICT is de betrouwbare partner van VMware. Vmware is al jaren hét bedrijf op gebied van virtualisatiesoftware. Met deze virtualisatiesoftware hebben wij al vele klanten mogen begeleiden naar een virtuele omgeving. Bien ICT helpt bedrijven met de migratie naar een virtuele omgeving om hierdoor een gestroomlijnde IT architectuur te krijgen.

Wat is virtualisatie?

Gewoonlijk draait op iedere computer een eigen besturingssysteem. Veel gebruikers van een Mac kennen dit systeem. Zij hebben zelf vaak ook Windows op de achtergrond draaien voor bepaalde programma's. Het feit dat je diverse besturingssystemen op één machine kunt draaien is een voorbeeld van virtualisatie. Bij bedrijven maakt men vaak gebruik van een krachtige server. Deze server kan door middel van virtualisatie worden opgedeeld. Door deze server virtueel op te delen krijg je diverse 'aparte' servers. Alle 'aparte' servers vervullen vervolgens weer een eigen rol in het geheel. Zo is het dus mogelijk om een terminal server en een data server virtueel uit te voeren op 1 fysieke machine.  Waarom virtualisatie in mijn bedrijf?

Door middel van virtualisatie is het mogelijk meer besturingssystemen op één machine te draaien. Logischerwijs bespaar je hierdoor op de hardware. Vroeger moest er voor ieder systeem een aparte server komen. Dit had als resultaat dat ieder kantoorpand een steeds vollere serverkast had staan. Dit gaat logischerwijs gepaard met behoorlijke investeringen en een hoog energieverbruik. Met virtuele servers heb je daarnaast minder kans op storingen en ze zijn gemakkelijker(dus goedkoper) te vervangen dan fysieke servers. 

Disaster Recovery VMware

Veel MKB ondernemers vinden het ook belangrijk dat de IT-systemen redundant zijn. Een redundant systeem wil zeggen dat een aantal aspecten van het netwerk dubbel zijn uitgevoerd. Hierdoor kan een netwerk blijven functioneren als er iets defect is of uitvalt. Door virtualisatie is dit een stuk gemakkelijker geworden dan vroeger. Dit zorgt ervoor dat de up-time van een netwerk heel hoog is.

Een veel gehoorde klacht van werknemers en ondernemers is dat het netwerk niet beschikbaar is tijdens onderhoud. Met virtualisatie is het mogelijk om deze klacht in het geheel weg te nemen. In het geval van een update is het mogelijk deze bijvoorbeeld op een gevirtualiseerde schaduwserver uit te voeren. Op de manier hoeft niemand iets te merken van onderhoud of een update.

Een ander heel belangrijke reden waarom bedrijven er voor kiezen om met virtualisatiesoftware te werken is betrouwbaarheid. Op het moment dat er echt iets fout gaat (denk aan een infectie door bijvoorbeeld ransomware), kan je door een kopie van de virtuele server snel operationeel zijn. Dit noemen wij ook wel Disaster Recovery.


Virtualisatie met VMware

VMware is volgens ons het ideale product voor virtualisatieoplossingen. Onze dienst is gebaseerd op VMware® vSphere met Operations Management?, het platform voor virtualisatie- en cloudbeheer. De downtime van het systeem kunnen wij met vSphere beperken naar de wensen van het bedrijf. VMware is een bedrijf dat continue bezig is met innoveren en het verbeteren van de diensten. Wij werken graag met VMware omdat ze niet alleen kwalitatieve producten leveren maar ook hoogwaardige ondersteuning. VMware zorgt ervoor dat haar partners de kwaliteit kunnen leveren die bij het product past. De combinatie tussen het product van VMware en de kwaliteit en ervaring bij Bien is daardoor goed.


Hulp bij nodig bij Virtualisatie?

Als partner van VMware hebben wij uiteraard de kennis in huis om te helpen met virtualisatie. Wij kunnen samen een strategie bepalen om het te realiseren, assistentie leveren bij de implementatie of het vragen beantwoorden bij het gebruik. Vul het contactformulier in met de wensen en/of vragen of bel ons op 088-24364288.


Virtualisatie